Home Improvement

Täysi opas kelim-mattoihin

0
kelim-mattoihin

Kelim-matot tai “kilim” on turkkilainen sana, joka tarkoittaa kasaa tekstiilejä. Tämä kasa on paksu matto, joka voi olla paksu, painava ja pörröinen. Se on kudottu matto, joka antaa sisustukseen kirkkaita värejä, eläväistä tyyliä ja kuvioita. Kelim-matot ovat lähinnä Turkista, mutta niitä kudotaan myös Intiassa, Iranissa ja Afganistanissa.

Materiaalit, joista kilim-matot valmistetaan

Useimmat Kilim-matot Trendcarpet-verkkokaupasta on tehty villalangoista, mutta vaihtoehtoina on myös silkkiä ja puuvillaa. Villain suosio johtuu kudontatekniikasta. Villalangat ovat notkeita, kestäviä ja helposti kudottavia. Langat on helppoa värjätä. Puuvillaiset kilim-matot ovat epänormaalimpia. Niiden langat ovat helposti saatavilla ja vahvoja sekä helposti muodonottavia.

Silkkiset matot ovat luksustasoisia ja litteitä, jota käytetään uniikkien mattojen luomiseen. Yleensä nämä matot ovat käytössä uskonnollisissa tapahtumissa tai häissä.

Kelim-matot ja niiden tyyli

Kilim-matot kudotaan geometrisiin tai kukallisiin kuvioihin. Useimmat matot on koristeltu heimokuvioilla, jotka tulevat maton valmistaneilta ihmisiltä. Jos etsit mattoa, se saattaa näyttää ennemminkin litteältä ja ohuelta riippuen käytetyistä materiaaleista. Materiaali saattaa olla villa, puuvillaa tai silkkiä, jotka tekevät matoista värikkäitä. Matot tunnetaan laajasti lattiamattoina, rukousmattoina, ryijyinä ja satulapeittoina.

Normaalien mattojen ja kilim-mattojen erot

Kelim-matot valmistetaan tyypillisesti kutomalla yhteen eri värisiä kuteita, jotka luovat tasaisen maton. Toisaalta normaalit matot luodaan kasaamalla lähekkäin Olevia solmuja yhteen. Kuvioiden kutomistekniikka saa kilim-maton näyttämään epätavalliselta. Se ei ole yhtä jäykkä, tekstuuri on mahtava ja yksinkertaiset geometriset kuviot näyttävät upeilta luoden vapaamuotoisen vaikutelman. Matot on helppoa yhdistää kaikenlaisiin sisustuksiin ja ne sopivat sekä koteihin että julkisiin tiloihin.

Miksi kilim-matot ovat trendikkäitä?

Kilim-matot ovat hieman erilaisia mattoja kuin perinteinen kudottu matto. Se on lyhyt kudontatekniikka, jossa yhdistetään useita värejä peräkkäin. Päät joko solmitaan tai kiedotaan yhteen. Litteää maton kudontaa on useita erilaisia tekniikoita, joilla maton kuvio muuttuu. Näistä syistä kilim-matot ovat niin trendikkäitä:

 • Mattojen estetiikkaa

Tärkein syy, jonka takia ihmiset edelleen valitsevat kelim-matot, on niiden esteettinen miellyttävyys. Matto muuttaa kodin ulkonäköä dramaattisesti, kun se asetetaan lattialle. Vaihtoehtoja on satoja, jokainen niistä uniikki. Tyyliltään matot ovat lähinnä geometrisiä, mutta värit pistävät silmään ja näyttävät tuoreilta sekä kirkkailta lattiaa vasten.

 • Kestäviä mattoja

Matto on arvokas investointi: siksi sinun täytyy pohtia myös, miten kestävästä materiaalista matto on valmistettu. Käsintehdyt kilim-matot ovat luotettavampia tässä kategoriassa verrattuna muihin mattoihin. Lisäksi, koska matto on helpompaa vaihtaa ja puhdistaa, sen ikä on pidempi kuin koneella kudottujen mattojen. Nämä matot kestävät kaiken kulutuksen.

 • Kevyitä

Kilim-matot ovat käännettäviä ja kevyitä. Samasta syystä niille löytyy monia käyttötarkoituksia mattoina, rukousmattoina, satuloina ja ryijyinä, jotka eristävät kotiasi. Kirkkaan väriset matot on koristeltu tribaaleilla ja niitä ostetaan ympäri maailmaa monista eri syistä.

 • Matot eivät niin kalliita

Kilim-matot ovat äärimmäisen edullisia, kun aiot ostaa suuremman koon. Jos haluat jotakin mukavaa ja pienellä budjetilla, nämä matot ovat paras pehmusta lattioillesi.

 • Matosta ei irtoa nukkaa

Kilim-matot eivät ole tyypillisiä mattoja, joten sinun ei tarvitse valittaa nukkaantumisesta tai villan irtoamisesta. Lisäksi matot keräävät vähemmän pölyä ja saasteita. Eli allergikoille tämä on paras mattovalinta.

Jos haluaisit ostaa hyvän kelim-maton, selaa useiden kauppojen valikoimia. Nykyään sinun ei tarvitse matkustaa maton valmistusmaahan ostaaksesi sen. Nettiportaalit myyvät autenttisia mattoja, joten voit rauhassa luottaa niiden laatuun.

Leonard Moore
Leonard Moore mission is to conduct in-depth research that leads to new ideas in creating informative articles. His focus is on innovation in technology and creativity.

  Sittpuff, ett möbelstycke som är ett mångsidig verktyg!

  Previous article

  Ting at Overveje ved Køb af Gulvtæpper

  Next article

  Comments

  Leave a reply