Home Improvement

Viskoosimaton valitseminen kotiin

0
kotiin

Mitä tulee maton valitsemiseen kotiisi, suurimmat ongelmat koskevat tietenkin maton materiaalia ja laatua. Viskoosi, yksi mattoteollisuuden hinnakkaimmista mattomateriaaleista, ansaitsee erityistä huomiota. Viskoosia pidetään usein mainiona vaihtoehtona polyesterille tai puuvillalle, ja sitä käytetään laajalti silkin korvikkeena kestävyytensä ja edullisen hintansa takia. Viskoosimatot TrenCarpetilta kotiisi? Ei lainkaan hassumpi idea!

Tutustutaanpa viskoosiin

Viskoosia pidetään vaatemaailmassa keinotekoisena silkkinä. Jos sinulla ei ole aavistustakaan viskoosista, tiedät luultavasti jotakin raionista. Viskoosi on selluloosasta valmistettu kemikaali, jota käytetään synteettisten kuitujen, kuten raionin, vaatteiden, mattojen ja muun valmistukseen. Raionin historia kuuluu Euroopalle. Ranskalainen tutkija Hilaire de Chardonnet keksi ensimmäisen kaupallisen raionkuidun viskoosista. Viskoosia saadaan kasveista, kuten männystä, pyökistä, sokeriruo’osta, jne. Ja koska viskoosi saadaan puista, se ei ole myrkyllinen.

Valmistusprosessi ja edut

Viskoosimatot käyvät läpi virtaviivaisen prosessin, kunnes siitä tulee kaunis osa sisustusta. Kuiduilla on tärkeä rooli. Kuitu käy läpi kehräämisen, jonka lopputuotteena on lanka. Tuo lanka kudotaan lopulta matoksi.

Viskoosimatolla on monia etuja

 • Huippuluokan viskoosimateriaali tarjoaa maailman kauneimmat viskoosimatot. Vaikuttava kiiltävä ulkonäkö kohentaa visuaalisuutta. Viskoosimatto on silkkinen, minkä myötä sitä on alettu kutsua keinotekoiseksi silkiksi.
 • Kangas on hengittävä ja mahdollistaa herkkien huokosten kuljettaa ilmaa. Kangas voidaan puhdistaa kuivapesulla.
 • Viskoosikuidut imevät hyvin värejä ja ne voidaan värjätä helposti eri väreillä.
 • Viskoosikuidusta valmistetut matot kestävät hiertymiä.
 • Pienet hyönteiset, kuten muurahaiset tai ötökät eivät vaikuta viskoosimattoihin. Viskoosimatot ovat äärimmäisen hyönteisten kestäviä.

Huollalempeästi

Kuidun erittäin silkkinen luonne tekee siitä varsin liukkaan ja antistaattisen. On suositeltavaa, ettei märkää viskoosimattoa hangata ja häiritä muulla tavoin. Kuidulla on taipumus menettää lujuutensa märkänä. Pahimmillaan viskoosimatot voivat vahingoittua pesussa pahoin.

Kuvittele, että lemmikkikoirasi vaeltaisi viskoosimatolla. Matto ei tule kestämään pitkään, sillä viskoosimatto koostuu hauraista raionkuiduista, jotka taipuvat ja murtuvat päivittäisestä jalkaliikenteestä. Tavallinen raionkuitu kestää 70 taivutusta ennen murtumista. Huippuluokan raionkuidut ovat kuitenkin luonteeltaan melko vahvoja.

Toinen raionin haittapuoli on siinä, että se muuttuu keltaiseksi kastuessaan ajan kuluessa. Tahaton läikky voi aiheuttaa matolle huomattavaa kellertävyyttä. Tämä johtuu lähinnä viskoosiaineissa kytevän selluloosan takia. Ajan kuluessa lankalangat muuttuvat keltaisiksi väärillä puhdistustoimenpiteillä. Kellertävyyttä voidaan vähentää huuhtelemalla viskoosimatto etikalla, sitruunahapolla, jne. Mutta mitä enemmän viskoosimatto ikääntyy, sitä kellertävämpi siitä tulee. Maton puhdistuksessa on suositeltavaa käyttää mahdollisimman vähän vettä, sillä maton värit saattavat haalistua pesussa. Korkea lämpötila ja tarpeettomien kemikaalien käyttö ei ole suositeltavaa.

Päätelmät

Jos haluat ehdottomasti silkkiä, viskoosi on loistava vaihtoehto – mutta aitoa silkkiä edullisemmilla hinnoilla. Osta korkealaatuiset viskoosimatot jo tänään ja ehosta sisustustasi.

Leonard Moore
Leonard Moore mission is to conduct in-depth research that leads to new ideas in creating informative articles. His focus is on innovation in technology and creativity.

  Vacker virkad rund matta med mönster för att försköna ditt hem

  Previous article

  Hvordan hjelper putetrekk å lyse opp hjemmet?

  Next article

  Comments

  Leave a reply